Prispevki


pohodni_tabor_1

pohodni_tabor_2

Pohodni tabor

Vabimo vas, da se nam letos pridružite tudi na pohodnem taboru kjer bo potekalo druženje v prijetnem naravnem okolju na pohodih, polstenju, poslušanju zgodb, rezljanju, nabiranju zelišč, skrbi za živali, plesu in petju.

Program, ki ga oblikujejo izkušeni pedagogi z znanjem waldorfske pedagogike, bo otrokom omogočil izkušnje, ki so v sodobnem času vse bolj redke, družbi pa vse bolj potrebne.

Zaradi premajhnega števila prijav, je pohodni tabor odpovedan.

Prijave sprejememo do zapolnitve mest (24). Plačate lahko celoten znesek ob prijavi ali v dveh obrokih: polovico zneska ob prijavi in drugo polovico po položnici do 20. junija 2011. Znesek lahko nakažete na TRR: SI56 6100 0000 0831 443, s pripisom Za srednjeveški tabor in imenom otroka. V primeru odpovedi zaračunamo 30 EUR stroškov.

Prijave in informacije:
Alja Venturini, 040 298 723 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Primož Kočar, 031 311 225 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijavite se lahko s prijavnico, ki jo dobite tukaj.


Več o taboru

Odpravili se bomo na en enodnevni izlet (Na jasi - Bogenšperk - Mišji dol - Primskovo - Na jasi) ter en dvodnevni (Na jasi - Podpeč - Velika Goba - Bistrica - Brezovo - Pretrzje - Pri Obolnarju), ko bomo prespali v gozdu v bližini domačije Pri Jesenškovih.
Dneve na kmetiji bomo začenjali s skupinskimi igrami in plesom. Sledile bodo umetniške delavnice rezljanja in oblikovanja polsti (iz nepredene volne). Spoznali bomo, kako se nabira in suši zelišča za čaj, skrbeli za taborni ogenj, pomagali pri opravilih v kuhiniji in na kmetiji. Zadnji dan bomo za starše pripravili krajšo predstavitev našega skupnega druženja.

Bivali bomo na kmetiji "Na jasi" v Preski nad Kostrevnico, na južnem obrobju Posavskega gričevja, na poti od Litije do Čateža. Kmetijo obdaja neokrnjeno naravno okolje, iz bližnjega griča pa se razprostira pogled od Snežnika do Pece. Vsak dan bomo lahko postorili tudi nekaj za ovce, kokoši, psa in mačko, ki bivajo na kmetiji.

Otroci bodo spali na skupnih ležiščih, hrana bo iz ekološke pridelave (vsak dan bo 5 obrokov).

Na taboru bodo sodelovali: Alja Venturini, Darja Zagorc, Dominika Szulc, Francka Imeri, Marija Jesenšek, Bine Zagorc, Boris Cotič, Matjaž Mastnak, Samo Gašperšič in Primož Kočar.

Na vrh strani