srednjeveski tabor_4

srednjeveski tabor_5

srednjeveski tabor_6

Fotografije s predlanskega srednjeveškega tabora

Članek Primoža Kočarja z naslovom "Narava in umetnost"

Poletni tabor
"Narava in umetnost"

Vabimo vas, da se nam tudi letos pridružite na poletnem taboru kjer bo potekalo druženje v prijetnem naravnem okolju ob otroških viteških igrah, polstenju, poslušanju zgodb, rezljanju, pripravi srednjeveške hrane na ognju, skrbi za živali, plesu in petju. 

Program, ki ga že sedmo leto oblikujejo izkušeni pedagogi z znanjem waldorfske pedagogike, bo otrokom omogočil izkušnje, ki so v sodobnem času vse bolj redke, družbi pa vse bolj potrebne.

Odvil se bo na kmetiji "Na jasi", med 24. junijem in 1. julijem 2013


Cena za udeležbo je 270 EUR in vključuje nočitve, prehrano, zavarovanje in program. Sestre in bratje imajo 10% popusta.

Prijave sprejememo do zapolnitve mest (24). Plačate lahko celoten znesek ob prijavi ali v dveh obrokih: polovico zneska ob prijavi in drugo polovico po položnici do 20. junija 2013. Znesek lahko nakažete na TRR: SI56 6100 0000 0831 443, s pripisom Za poletni tabor 1 ali 2 in imenom otroka. V primeru odpovedi zaračunamo 30 EUR stroškov.

Prijave in informacije:
Alja Venturini, 040 298 723 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Primož Kočar, 031 311 225 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijavite se lahko s prijavnico, ki jo dobite tukaj.

Več o taboru

Vsak dan bomo začeli z igrami in plesom ob živi glasbi. Sledilo bo ustvarjanje z različnimi naravnimi materiali: volno, lesom, papirjem in bakrom.
Preizkusili se bomo v različnih veščinah: lokostrelstvu, hoji po vrvi, hoji s hoduljami ip. Spoznali bomo čar odprtega ognjišča, kjer bomo spekli kruh in jabolko na palici ter si pripravili pojedino. Nabrali in posušili bomo zelišča za čaj ter imeli tudi ravno prav prostega časa. Večere bomo zaključevali z druženjem ob ognju.

Odšli bomo tudi na celodnevni izlet do gradu Bogenšperk in kmetije Obolnar, kjer imajo bazen.

Starejši taborniki se bodo eno noč podali na raziskovanje nočnega življenja v gozdu, ko bomo prespali v visečih mrežah pod zvezdnim nebom. Nočna straža pa bo vestno prisluškovala, kaj ponoči šepetajo drevesa in kaj sporočajo zvezde...

Bivali bomo na kmetiji "Na jasi"” v Preski nad Kostrevnico, na južnem obrobju Posavskega gričevja, na poti od Litije do Čateža. Kmetijo obdaja neokrnjeno naravno okolje, iz bližnjega griča pa se razprostira pogled od Snežnika do Pece. Vsak dan bomo lahko postorili tudi nekaj za ovce, kokoši in mačko.

Otroci bodo spali na skupnih ležiščih, hrana bo iz ekološke pridelave (vsak dan bo 5 obrokov).


Na vrh strani