srednjeveski tabor_4

srednjeveski tabor_5

srednjeveski tabor_6

Fotografije s preteklih taborov

Letak za tabor

Grajski tabor na dvorcu Štatenberg
Za otroke in mladino od 9. do 15. leta

Vabimo vas, da se nam letos pridružite na grajskem taboru, tokrat na dvorcu Štatenberg. V prijetnem naravnem okolju ob igrah, polstenju, poslušanju zgodb, rezljanju, tolčenju bakra, lokostrelstvu, plesu in petju bodo otroci lahko plodno preživljali prve počitniške dni.

Program, ki ga že osmo leto oblikujejo izkušeni pedagogi z znanjem waldorfske pedagogike, bo otrokom omogočil izkušnje, ki so v sodobnem času vse bolj redke, družbi pa vse bolj potrebne.

Odvil
se bo na Dvorcu Štatenberg med 25. junijem in 2. julijem 2014.


Cena za udeležbo je 270 EUR in vključuje 7 nočitev, prehrano, zavarovanje in program. Sestre in bratje imajo 10% popusta.

Prijave sprejememo do zapolnitve mest (24). Plačate lahko celoten znesek ob prijavi ali v dveh obrokih: polovico zneska ob prijavi in drugo polovico po položnici do 15. junija 2014. Znesek lahko nakažete na TRR: SI56 6100 0000 0831 443, s pripisom »Za grajski tabor« in imenom otroka.

Prijave in informacije:
Alja Venturini, 040 298 723 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Primož Kočar, 031 311 225 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijavite se lahko s prijavnico, ki jo dobite tukaj.

Več o taboru

Vsak dan bomo začeli z igrami in plesom ob živi glasbi. Na dopoldanski in popoldanskih ustvarjalnicah bomo rezljali, tolki baker, polstili in barvali volno z rastlinami, ki jih bomo nabrali sami. Preizkusili se bomo v viteških veščinah in igrah, plesu, lokostrelstvu; ob večerih se bomo lahko predstavili kot spretni in duhoviti dvorni norčki (žongliranje, hoja s hoduljami, skeči, itd.), zakurili ogenj, spekli kruh in jabolko na palici ter si pripravili grajsko pojedino z odprtega ognjišča.

Odšli bomo tudi na krajši izlet ter nočni pohod. Zadnji dan bomo vitezi in dame povabili starše,da se preizkusijo v viteških spretnostih.
Bivali bomo v baročnem dvorcu Štatenberg v Dravinjski dolini pri kraju Makole. Dvorec Štatenberg so začeli postavljati in zidati grofje Attemsi, že leta 1696 in je prava poslastica za vse ljubitelje znamenitosti, tako naravnih kot kulturnih. Okolje dvorca predstavlja prekrasen drevored, sestavljen iz divjih kostanjev, ter park z raznovrstnim zanimivim rastlinjem.
V gradu so uredili hostel, kjer bomo bivali. Hrana bo iz ekološke pridelave, vsak dan bo pet obrokov.

Na taboru bodo sodelovali: Alja Venturini (ples, polstenje, vodenje tabora), Primož Kočar (polstenje, igre, vodenje tabora), Samo Gašperšič (tolčenje bakra, rezljanje), Marija Jesenšek (igre, kuhanje), Lucija Štaut (varstvo, polstenje)

www.dvorec.statenberg.si


 

Na vrh strani