Rodin - Mislec

"Vse minljivo je le prispodoba."
Goethe

Filozofija svobode Rudolfa Steinerja
Ciklus študijskih predavanj 2015/16

Na seminarju bomo na dostopen način vstopili v filozofijo Rudolfa Steinerja. To področje predstavlja temelj antropozofije, s katerim si lahko izgradimo lasten duhovni temelj za stvarno in smiselno presojanje in delovanje v sodobnem času.

Budno zavest bomo krepili z osvajanjem odgovorov na osnovna vprašanja: Je človek svoboden? Kaj je to spoznanje, kaj mišljenje, kaj zaznavanje? Kaj je znanost, kaj resničnost, kaj resnica? Kaj je ideja, kaj predstava, kaj beseda, kaj stvar? Tu se bomo navezovali na filozofsko preteklost in odkrivali pomen tovrstnega pogleda za prihodnost. Kot osnova nam bo služilo Steinerjevo osrednje delo Filozofija svobode, temeljne poteze modernega svetovnega nazora, pri katerem bomo pokazali tudi na »umetnost« branja Steinerjevih del.

Poleg vstopa v osnove Steinerjeve filozofije svobode, bomo predstavili njegova filozofska knjižna dela, pokazali na njihove bistvene lastnosti in jih umestili v kulturo današnjega časa in kasnejše delovanje samega Steinerja, ko razvije antropozofijo.

Vodi: Davorin Peršič

Pričetek: torek, 22. 9. 2015 ob 19.00

Termini: 33 srečanj ob torkih od 19.00 – 21.30 (z odmorom)

Kraj: KUD Sredina, Vidovdanska 2, Ljubljana

Cena: 340 EUR na udeleženca (plačilo na obroke oz. znižanje je mogoče po dogovoru z izvajalcem)

Prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu 040 466 409. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Vključevanje udeležencev med letom ni mogoče.

 

Na vrh strani