Prispevki
igralne_urice_1

igralne_urice_2

Fotografije z igralnih uric
Igralne urice
Za predšolske otroke in starše

Pri igralnih uricah bo v prijetni atmosferi nagovorjena otroška domišljija in ustvarjen prostor za smiselno ustvarjalnost. Prstne in ritmične igrice, pripovedovanje pravljic ali prikazovanje kratkih lutkovnih igric, pristne igrače iz naravnih materialov, dva kotička...
Za starše oziroma spremljevalce bo organizirano izdelovanje manjših igrač iz naravnih materialov.

Odvijale se bodo vsako sredo od 17.00 do 18.15, v prostorih KUD Sredina na Vidovdanski 2 v Ljubljani.

Urice bosta vodila vzgojitelja z znanjem pedagogike Rudolfa Steinerja. Otroci naj s seboj prinesejo copate.

Mesečni prispevek za delavnice ali igralne urice je 25€.

Prijave in dodatne informacije: 031 859 982

Igralno ustvarjalne delavnice Pri vrtnici ali skrajšano kar "Igralne urice" je projekt, ki se letos odvija že peto leto. Tudi letos nas je podprla MOL - Oddelek za vzgojo in izobraževanje, Odsek za izobraževanje. Poleg njih pa so se nam kot partnerji pridružili še: Desing d.o.o., Avtenta d.o.o., Studio PI d.o.o., LRS - trženje d.o.o., Agencija Tomc d.o.o.

Vtisi staršev o igralnih uricah


Popoldanske Igralne urice so lepa protiutež vsakdanjemu vrvežu, še posebej za otroke, ki obiskujejo vrtec. Tu spoznajo igro na drug način kot je v navadi in se tudi lažje sprostijo, umirijo. Predvsem mi je všeč, da vse poteka v umirjenem vzdušju, brez naglice in hrupa.

Lep pozdrav,
Nina Grabnar, mamica od Grega


Prijetno druženje za starše in otroke. Raznovrstne igrače iz naravnih materialov za ustvarjalno igro otrok. Starši z izdelovanjem igrač ugotovimo, da niso vse v trgovinah, ampak jih lahko naredimo sami.

Ferid Daca, oči od Nejca


Mi smo kot cela družina postali redni obiskovalci igralnih uric "Pri vrtnici". Opazili smo, da Vanji zelo koristijo, staršema pa paralelno omogočajo globinske notranje premike, morda zaradi umirjenega druženja ob ročnih delih, morda zaradi same ritmične razdeljenosti igralnih uric, ki se končujejo s pravljico, morda tudi zaradi same prijaznosti in notranje angažiranosti pedagogov, ki igralne urice vodijo.

Tamara Kranjec, mamica od Vanja


Except vrtec, Clarisse did not yet have any other regular activities, so the day of Igralne urice is important and she really likes going there especially to play with Miriam. She knows what will happen and she is happy of it. On our way we see the dragons on the bridge. We arrive, put the sleepers, sing and start playing until we enjoyed the final little tales with the puppets (it is at least maybe the 4th time I listen and look at the story of Snezko, but obviously Clarisse still likes it and then she performs similar stories at home), and with pleasure all together we eat the apple. One hour and thirty minutes looks a good time.

Frederic, očka od Clarisse in Melisande


Ljubko, prijetno in prijazno druženje. Pomembno tako za starše, otroke kot tudi ustvarjalce.

Barbara, mamica od Aleksa


Za razliko od vrveža v hipermarketih in na raznih festivalih potekajo urice v mirnem (skoraj družinskem) vzdušju. To me je sprva zmotilo, ker na to nisem bila pripravljena. Spominjalo me je na butike z oblačili, kjer si imel občutek, da te bodo grdo gledali, če ne boš nič kupil in si nisi mogel v miru, tako kot je danes to mogoče v hipercentrih, ogledovati oblačil. Naslednjič sem vedela kaj pričakovati in sem se uric z veseljem udeležila saj niso koristile le Žigatu ampak tudi meni. Na uricah lahko svojega otroka opazujem v odnosu do drugih, kar v vrtcu ni mogoče in lahko njegovo neprimerno vedenje usmerjam. Starši (kamor štejem tudi organizatorje) se imamo možnost drug od drugega učiti odnosa do svojega otroka, kako lahko z izvirnimi, diplomatskimi, zavitimi besedami otroka spodbudiš in po nepotrebnem in seveda nehote ne ustvarjaš nemirnega vzdušja. Z Žigatom sva se uric udeležila septembra na kar sem imela občutek, da rabi malo premora, po naključju pa sva zopet urice uspela obiskati šele novembra in Žiga je kar zdirjal v prostor še predno sem se uspela preobuti v copatke. V veselje mene in Žigata se zahvaljujem organizatorjem za tako prijetne popoldanske urice. Polepšale so nama tudi marsikatere večerne urice doma, ko me Žiga spodbudi, da si natakneva prstne lutke, ki sem jih ustvarila na teh srečanjih in skupaj poletiva kot čebelica na cvet in pijeva pelod, kot piščanček zobava žitna semena ali se šopiriva kot pav.

Ksenja Pungerčar, mamica od Žigata danes starega 2 leti in pol


Igralne urice KUDa Sredina so ene redkih, če ne edine(?) v našem glavnem mestu, ki so namenjene tudi otrokom mlajšim od treh let. Z leto in pol starim sinom se jih z velikim veseljem udeležujeva. Sinček se po uvodnih prstnih igricah igra v sproščeni družbi, sama pa spoznavam izdelovanje igrač iz naravnih materialov, dokler se ura ne izteče v pravljico. Že po prvem srečanju mi je bilo jasno, da igralne urice vodijo usposobljeni strokovnjaki, ki dobro poznajo otrokovo razvojno pot, s svojim načinom dela pa bogatijo tudi starše.

Dr. Mojca Božič, Lanova mamica


Na vrh strani