srednji_vek_za_dozivet_1

Preberite zanimiv vtis z delavnice na OŠ Prule

Doslej smo sodelovali z:

OŠ Hoče
OŠ Prule
Srednjeveški dan Škofja loka 2010, 2011
Srednjeveški dan Ljubljana 2009, 2010, 2011

Srednji vek za doživet

Slovensko ozemlje nudi najrazličnejše vzpodbude za premišljevanje o preteklosti. Če se ozremo po njem, nam pred oči kot pričevalci preteklosti najprej stopijo utrdbe - bodisi kot utrjene cerkvice ali kot mogočni gradovi na vrhovih vzpetin. Dežela s svojimi zgradbami nam namigne, da je bilo morda tu nekoč področje neprestanih spopadov.
In kdo so bili ljudje, ki so se med seboj bojevali?
V času nastanka gradov so bile to plemiške vojske vitezov...

Kaj vse bodo učenci izkusili in spoznali:
  • viteško vedenje, kaj so jedli in kaj pili, kako so bili ljudje vsrednjem veku oblečeni,
  • starinski ples in priklon ter inštrumente, na katere so igrali,
  • spretnostne igre (snemanje obročka s sulico, spretnostni dvoboj, žongliranje),
  • kako se prime in zavihti pravi viteški meč,
  • kako se izdela grb in upodobi na ščit, ki ga bodo učenci izdelali iz kartona,
  • skrivnostno pisavo run in z njo zapisali svoje ime.

Ob koncu lahko poslušajo pripoved »Pegam in Lambergar«.

Program je namenjen otrokom prve, druge in tretje triade. Glede na starost se bomo dogovorili o zahtevnosti vsebin. Program traja 2 do 4 ure. Cena programa je 140 eur za 2 uri, vključeno je vodenje (2 učitelja), material in učni listi.
Lahko se ga vključi v dneve dejavnosti ali kot obogatitev rednega programa zgodovine, likovne umetnosti, glasbe ali športa (medpredmetna povezava v praksi).

Program pripravljata in vodita:

Mag. Primož Kočar, univ. dipl. zgod., večletne izkušnje pri delu z otroki (v vrtcu in OŠ), vodi delavnice suhega polstenja za otroke in odrasle, slikanja za otroke, organizira in vodi tematske tabore za otroke, sooblikuje program plesnih delavnic.

Alja Venturini, dipl. evritmijstka, 12 let dela v šoli z otroki in dijaki, poučevanje umetniškega oblikovanja in evritmije. Več let je vodila krožek plesov preteklih obdobij. Vodi seminar evritmije, delavnice mokrega polstenja, plesa za otroke in odrasle ter vodi tematske tabore za otroke.

Kontakt in informacije:

Alja Venturini, 040-298-723 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Primož Kočar, 031-311-225 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Na vrh strani