kraljicine_plesne_1

Doslej smo sodelovali z:

OŠ Dragomer
OŠ Šmarje pri Kopru
OŠ Ig
OŠ Vrhovci, Ljubljana
Dvorni in družabni plesi preklosti

Umetnost gibanja je za otrokov razvoj pomembna, saj vnaša z doživetjem ritma, harmonij in melodije ravnotežje v njegovo duševno naravo. Vsi ti elementi so vsebovani v dvornih in družabnih plesih preteklih obdobij. Plesi so zelo različni in primerni (po potrebi prirejeni) otrokovemu razvoju.

Vas zanima, kako so plesali kralji in kraljice na gradovih in ljudje na podeželju? Plesi, ki jih ponekod po Evropi plešejo ob raznih priložnostih še danes, so zanimivi in sodobni. Otroci jih zelo radi plešejo, saj vsebujejo igrive elemente, zahtevajo spretnost in gibljivost.

Kaj vse bodo učenci izkusili in spoznali:

  • več vrst branl plesov (grahkov, konjski, dvojni, enojni, perice),
  • ples v vrsti Johna Playforda (indijska kraljica),
  • ples pavana,
  • oblačilno kulturo poznega srednjega veka in renesanse,
  • glasbila, ki so jih uporabljali v srednjem veku in renesansi,
  • starodavne otroške igre in osnove žongliranja.

Program je namenjen otrokom prve, druge in tretje triade. Glede na starost se bomo dogovorili o zahtevnosti vsebin. Program traja 2 do 4 ure. Cena programa je 140 eur za 2 uri, vključeno je vodenje (2 učitelja), korepetitor, material in učni listi.

Program pripravljata in vodita:

Mag. Primož Kočar, univ. dipl. zgod., večletne izkušnje pri delu z otroki (v vrtcu in OŠ), vodi delavnice suhega polstenja za otroke in odrasle, slikanja za otroke, organizira in vodi tematske tabore za otroke, sooblikuje program plesnih delavnic.

Alja Venturini, dipl. evritmijstka, 12 let dela v šoli z otroki in dijaki, poučevanje umetniškega oblikovanja in evritmije. Več let je vodila krožek plesov preteklih obdobij. Vodi seminar evritmije, delavnice mokrega polstenja, plesa za otroke in odrasle ter vodi tematske tabore za otroke.

Kontakt in informacije:

Alja Venturini, 040-298-723 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Primož Kočar, 031-311-225 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 

Na vrh strani