Prispevki
srednjeveski_dan_1

Fotografije s prireditve

Srednjeveški dan na ljubljanskem gradu

Nedeljsko jutro 27. septembra 2009 je napovedalo, da bo tokrat srednjeveški dan na ljubljanskem gradu potekal malce drugače kot smo bili navajeni do sedaj. Ne samo, da je na nebu sijalo sonce, kdor je vstopil na grajsko dvorišče, je lahko videl številne "sončke", ki šele vzhajajo. Na dvorišču smo to leto namreč pripravili številne delavnice za otroke (polstenje, ples, rezljanje, tolčenje bakra, paževsko šolo, lepopisje, šivanje nakita in pripovedovalnico).

Rdeča nit, ki se je vila med delavnicami je bila stara slovenska pripoved Makalonca, kot jo je zapisal Fran Saleški Finžgar in jo je po njem povzela ter pripovedovala Ljoba Jenče. Kot se spodobi za srednjeveški dan, smo imeli tudi to pot možnost videti dva prava mečevalca, ki sta na radost občinstva svoj boj prekinila brez zmagovalca.

Seveda je bilo poskrbljeno tudi za starejši del obiskovalcev, za katere je Mini teater pripravil tri koncerte: Ljoba Jenče in Janez Jocif, Gallus Consort ter ob koncu dneva še Minstrel, ki je lepo zaokrožil celoten dan.


Na vrh strani